Lucia Lindner

Toen 19 jaar was heb ik een lange reis door West-Afrika gemaakt. In een bus ben ik met een groepje door de Sahara getrokken en later heb ik een fiets gekocht. Ik heb op die reis veel vrienden gemaakt, veel Europese en Afrikaanse.

Toen ik thuiskwam mistte ik de manier van je uitdrukken die ik  in Ghana had leren kennen. Krachtig en direct, maar wel heel sociaal. Ik bleef Ghana missen en ging er naar toe als me dat lukte. Ik bleef zoeken naar die speciale mix van kracht, vrolijkheid en vriendelijkheid.

In 2001 deed ik voor het eerst mee aan biodanza. Aan een lange zoektocht kwam een einde; ik voelde me net zo vrij en geaccepteerd als in Ghana, en ik hoefde er geen lange reis voor te maken.

Na de driejarige biodanza-opleiding te hebben gedaan geef ik sinds 2009 zelf biodanza. Naast de opleiding heb ik andere modules gedaan, bijvoorbeeld ‘Biodanza voor Organisaties’ en ‘Biodanza in de natuur.’