Lucia Lindner

Lucia Lindner is cultureel antropoloog , werkt als biodanza-facilitator en docent in het MBO en HBO-onderwijs. Ook schrijft ze graag. Je kunt een tekst van haar lezen onder het kopje ‘blog,’ op de homepage van deze site.

Lucia heeft vanaf haar 19e gereisd en onderzoek gedaan in West-Afrika. Reizen is voor haar een enorme leerschool. West-Afrka is een myrade van talen, culturen, gebruiken en religies.  Ze is gefascineerd geraakt door Afrikaanse vormen van menselijke expressie en herkende in 2002 een gedeelte daarvan terug in de eerste vivencia, de eerste biodanzaworkshop, die ze deed in haar woonplaats Den Haag.Alleen en met een vrienden op de fiets of op een mobylette.  Ook is ze in een groep met een bus door de Sahara. Als kind van een journalist en een opbouwwerker leerde ze al vroeg te observeren en op creatieve wijze verbanden te leggen, met veel oog voor poltiek en empowerment. 

Het past bij Lucia om biodanza te geven in een buurthuis. Biodanza is voor mij een uit de hand gelopen hobby; ik verdien er niet aan. Om goed te kunnen lesgeven moet ik me bijscholen en ik betaal aan de Buma-Stemra.

Biodanza heeft haar persoonlijk doen groeien maar ze heeft ook veel interesse in het biocentrisch principe, het theoretische uitgangspunt van biodanza, geborgd in de natuurwetenschappen. In wetenschappelijke termen kan je biodanza omschrijven als een fenomenologie van constructief gedrag. Een Israelische dansende psycholoog, ook opgeleid tot biodanzafacilitator, schrijft dat hij  de biodanzaworkshop één van de weinige methoden vindt waarin je hetgeen je aan psychologische inzicht vergaart kan oefenen. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.