Lucia Lindner

 

Misschien is de beste introductie van mezelf op deze site het beschrijven wat ik heb aan Biodanza. Biodanza is redelijk onbeschrijfelijk. Het grijpt in op je ervaring, het verterkt je vermogen om door ervaring te leren.

Ja, het is een methode van bewegen op muziek. Het is een methode die (mij) nooit verveeld. Dat komt omdat de muziek en de dansen altijd verschillen, en ook omdat ik ze anders ervaar. Er is altijd iets nieuws te ervaren. Veel soorten bewegen vind ik snel saai. Ik hou niet van voorgeschreven pasjes, daarmee blijf ik te veel in mijn hoofd, teveel nadenken.

Zelfs na 13 jaar biodanza kom ik er beter uit een biodanzasessie, die noemen we vivencia, dan dat ik er inging. Beter omdat ik me vitaler voel en dichter bij mezelf, dichter bij mijn kracht en mijn lichtheid. Biodanza blijft me helpen in het me laten voeden door en verbinden met mezelf, anderen en de wereld om me heen.

Ik ben sociaal-wetenschapper. In wetenschappelijke termen kan je biodanza omschrijven als een fenomenologie van constructief gedrag. Ik heb vroeg in mijn leven veel gereisd en heb onderzoek gedaan in West-Afrika. Ik ben gefascineerd door Afrikaanse vormen van menselijke expressie en herkende in 2002 een gedeelte daarvan terug in de eerste vivencia, de eerste biodanzaworkshop, die ik deed in mijn woonplaats Den Haag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.