Lucia Lindner

Lucia Lindner is cultureel antropoloog werkt als biodanza-facilitator, als projectleider en soms als docent Nederlandse Taal.

Als kind van een journalist en een opbouwwerker leerde ze al vroeg te observeren en op creatieve wijze verbanden te leggen, met veel oog voor poltiek en empowerment. Reizen is voor haar een enorme leerschool. West-Afrka is voor een myrade van talen, culturen, gebruiken en religies.  Ze is gefascineerd geraakt door Afrikaanse vormen van menselijke expressie en herkende in 2002 een gedeelte daarvan terug in de eerste vivencia, de eerste biodanzaworkshop, die ze deed in haar woonplaats Den Haag.

Ze is momenteel bezig met een project voor en met Eritrese Sattushouders in Den Haag.  Een antropoloog is een sociaal-wetenschapper met een specialisatie in andere methoden dan andere sociaal-wetenschappers. De meeste antropologen hebben ervaring met particperende observatie. Dan leef je mee met anderen en particpeer je ook in hun gemeenschap. Veel schrijvers doen dat ook. Lucia houdt van schrijven; er staat een blog van Lucia op deze site. (zie boven aan de pagina voor knop Blog)

Biodanza heeft haar persoonlijk doen groeien maar ze heeft ook veel interesse in het biocentrisch principe, het theoretische uitgangspunt van biodanza, geborgd in de natuurwetenschappen. In wetenschappelijke termen kan je biodanza omschrijven als een fenomenologie van constructief gedrag.Een Israelische dansende psycholoog, ook opgeleid tot biodanzafacilitator, schrijft dat hij  de biodanzaworkshop één van de weinige methoden vindt waarin je hetgeen je aan psychologische inzicht vergaart kan oefenen. Lucia Iheeft vanaf haar 19e gereisd en onderzoek gedaan in West-Afrika. Alleen en met een vriend op de fiets. Ook in een groep met een bus door de Sahara.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.