4 januari Met soul/ziel het nieuwe jaar in!

 
 
Hug
Ten eerste wil ik je een mooi nieuwjaar toe wensen met mooie, authentieke ontmoetingen en veel warmte.
Ik heb me altijd geïnteresseerd voor de effecten van beweging en muziek (dus dans) op gemoed. Tijdens mijn verblijf in West-Afrika ging dansen gepaard met een grote, spontane glimlach, het maakte vrolijk. Beweging brengt ons ‘in ons lichaam,’ er worden allerlei neurotransmitters (endorfine, dopamine, gamba) aangemaakt waar we blij van worden.
Volgens het volgende artikel  (kopieer de link) hebben we een ‘zielspier,’ een ‘soulmuscle – de psoas –  die onze ruggengraat met onze bekkenbodem verbind. lhttps://bodydivineyoga.wordpress.com/2011/03/23/the-psoas-muscle-of-the-soul/.
In In de eerste les van het nieuwe jaar op maandagavond 4 januari onderzoeken we al bewegend deze spier om soulful het nieuwe jaar in te gaan. We masseren deze spier door vanuit onze heupen te lopen en te dansen op tropische ritmes en ontspannen hem door een diepe buikademhaling.
Ik ga voor een nieuwjaar jaar vol positieve, authentieke ontmoeting. Waarin we elkaar in volle bewustzijn en met veel liefde de waarheid durven te zeggen, elkaar helpen deze onder ogen te zien.
De foto hierboven vind ik hier van getuigen, twee mensen die elkaar niet goed kennen en toch even een hoop menselijkheid in elkaar herkennen en deze bevestigen met een versterkende omhelzing.
Zelf ben ik niet altijd van de omhelzing, soms voel ik daar niet naar en kan ik een uitwisseling van een  blik als mooi en bijzonder ervaren. Van het zien van een omhelzing als op deze foto kan ik echter altijd genieten, je ziet dat deze heren omhelzen vanuit hun hart.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *