Organic learning, organic expression.

Biodanza is ‘Organisch.’ We werken met organische expressie, natuurlijke expressie. Dat is ook de origine van de dans, iets wat mij als cultureel antropoloog (en mens) bijzonder aanspreekt. In Biodanza is de vorm ondergeschikt aan de expressie; aan de inhoud.
We bewegen vanuit ons zelf en activeren delen van onze hersenen die evolutionair gezien heel oud zijn. Die we delen met reptielen. Ritme en melodie brengen ons letterlijk terug in ons reptielen-brein. Ik ben een boek aan het lezen dat is samengesteld door mijn Portugese collega’s. Met hen heb ik het afgelopen jaar de didactische training voor Biodanza docenten gevolgd, in de verrukkelijke heuvels rond Nice.
Het boek wat zij hebben gemaakt heet ‘Biodana. Our lives Changed as we Danced.’ Het bestaat uit interviews en tekeningetjes. Het geeft veel inzicht in wat er met ons gebeurd als we dansen, als we biodanza doen. Ik lees het met veel plezier. Het is tweetalig; Engels en Portugees.
Het thema van mijn lessen op 2 en 9 oktober is ook Organic Expression. Je bent welkom in De Ruimte, aan de Witte de Withstraat 27 om 19.45. En als je nog vragen heb, schroom niet om ze te stellen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *