Change!

Inmiddels ben ik gestopt met het geven van biodanza in een wekelijkse groep. Dat was wel even een dingetje, om na 14 jaar wekelijks lesgeven deze wol los te laten. Het is een hele fijne les om te geven omdat iedereen, inclusief de facilitator, vrolijk en tevreden wordt van biodanza. Dat is zichtbaar en voelbaar aan het einde van iedere biodanzasessie. Het doen van biodanza was voor mij de afgelopen 20 jaar een fijne steun in mijn rug.

Ik onderneem nog activiteiten om biodanza te stimuleren en te laten groeien. Zo dans ik nog af en toe mee met de twee wekelijkse groepen die in 03 in het centrum van Den Haag draaien. Op maandagavond geven Ardi en Maudy lessen voor beginners en Daan heeft op donderdag mijn groep overgenomen. (Meer info op www.biodanza.nl)

Momenteel ondersteun ik het bestuur van de Vereniging Biodanza Nederland. En als didactisch docent ben ik verbonden aan de opleidingsschool voor biodanza docenten Rotterdam. Verder wil ik organisaties maar ook individuen ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. Dit doe ik door elementen uit biodanza en de antropologie (dat heb ik eerder gestudeerd) te gebruiken. Biodanza is namelijk naast een krachtige methodiek voor transformatie ook een goed onderzocht kennisveld. Ik sta in verbinding met internationale onderzoekers en onderzoeksinstituten. Biodanza bestaat nu ongeveer 40 jaar en er zijn met veel passie en knowhow toepassingen en uitbreidingen ontwikkeld.

Verder wil ik mensen ondersteunen die biodanza doen of willen gaan doen. Ik weet nu na 20 jaar goed hoe biodanza en ook andere methoden voor beweging je proces van verandering je kunnen helpen. Ik ben geen psycholoog maar een cultureel antropoloog gespecialiseerd in diversiteit.

Ik weet goed wat het is om ‘in de verdrukking’ te zitten en daar weer uit te komen. Met ‘in de verdrukking’ bedoel ik tijdelijke gezondheidsklachten maar ook langduriger situaties waar je verandering in wil brengen. Daarbij gaat het misschien om jouw proces van persoonlijke, psychologische groei. Ik weet ook veel van maatschappelijke processen waarbij jij of je organisatie in de verdrukking komt. Ook daar kunnen biodanza en ik je bij helpen.

Als je hier meer van wil weten kun je contact met me opnemen. Je kunt me proberen te bellen of per whatsapp een welafspraak met me maken. Mijn nummer is 06 24558217.